skip to Main Content

6.div: 11 års måltørke er over!

13 - Gøran å Juel - Kopi

Det var over 10 år siden Gøran scorte sist. Helt til han entret kunstgresset på Tangmoen… 2002 var året da euroen ble introdusert. Det var det 123. året engelsk ligafotball ble spilt og Bolton slo Manchester United 1-0 på Reebok Stadium etter en scoring av Kevin Nolan.

Datoen er 2.mai 2002. 45 politikonstabler ble skadd etter opptøyer i forbindelse med Millwalls playoff-kamp mot Birmingham på David Beckhams 27-årsdag. Men lite visste verden at noe mye større skulle skje på nøyaktig samme dato 11 år senere… Gøran Moksnes Sæther scorte sitt første mål på 11 år.

8 - Dødball

Seriestart er alltid spesielt, enten man spiller i 6.divisjon avdeling 3., Tippeligaen eller i den DPR-Korea League. Etter 90 minutter med ulumskt vær ved E6 like utenfor Stjørdal, mellom havna og avkjørselen til Skatval kunne vi ta med oss tre poeng hjem fra det nordligste trønderfylke.

Kampen i seg selv var lite severdig, og Frode Knudsen gjorde som han ikke får betalt for, han scorte nemlig tre mål! Det som var heller uventet var at kampens første scoring kom fra en relativt ukjent målscorer, nemlig Gøran Sæther. Etter 35 minutter lå ballen i nota bak Tangmoens sisteskanse som for dagen (?) ikke hadde tatt med seg den aller største aksjonsradiusen etter et solid hodestøt fra Malviks nummer 2.

 

–          Jeg er godt fornøyd, men det var ikke noe særlig problem egentlig. Jeg hørte at Tangmoen-spillerne snakket om at de måtte ta hver sin mann, men oppasseren min kom aldri særlig i nærheten. Så etter et løp fra 16.-meteren var det bare å dunke til.

Så du tar ikke mye av æren for målet?

–          Det var ganske enkelt, men det var greit å putte.

For Gøran var ikke akkurat på plussiden etter fjorårssesongen da han i en og samme kamp scorte hele tre (!) selvmål borte mot Sjetne. I år har han satt seg andre mål, og mener det kan være mulig å score flere.

–          Det var greit å score, sier han uten å være særlig glad. Man skulle kanskje tro at han er blassert etter å ha scoret såpass mange mål gjennom de siste årene, på tross av at de fleste har gått bak egen keeper. Men som forsvarsspillere er det alltid best å holde nullen, noe som dessverre ikke gikk i går. Kanskje det la en demper på stemningen.

Det som er helt sikkert er at han ikke hadde noe innøvd feiring. Løp, hodestøt, mål, opp med armene og jogging tilbake på midtstopperplass. Ingen tøvete Klintsmann-feiring med stuping på matta. Usain Bolt-lyn eller den legendariske «Mini-saltoen» som for hvert år ble en fare for liv og helse for den vertikalt utfordrete nordlenningen.

 

Gøran var årets første toppscorer noe ingen kan ta fra ham, men han synes det var litt unødvendig at Knudsen ikke nøyde seg med ett mål.

–          Usaklig av Frode å skulle score så mange. Han kunne holdt seg til ett mål. Vi hadde likevel vunnet. Råflott og litt hæslig, er Gørans kommentar på tur hjem fra kamp.

Scorer han i neste kamp? Hvem veit, det eneste som er klart er at han har en lang veg å gå for å opprettholde dette målsnittet gjennom årets sesong.

Coach Juel har avfeid alle spekulasjoner om at unge Sæther kan bekle andre posisjoner på banen enn midtstopper. Treneren er kjent for å ikke la seg påvirke i særlig grad, men kanskje klarer Gøran å lure seg opp på enda en dødball fremover. Mål er mål, dette var det første (riktig vei) på 11 år.

Back To Top
Search