skip to Main Content

NFF, Eat Move Sleep-lansering

Fredag lanserer NFF, i samarbeid med BAMA og stiftelsen EAT, samarbeidsprosjektet Eat Move Sleep. Landslagsspillerne vil være tilstede på seansen hos BAMA på Alnabru, der det blir fagseminar, kokkekamp og pressekonferanse.

Eat Move Sleep har som mål å bedre folkehelsen i Norge med fokus på kosthold, fysisk aktivitet og søvn. Livsstilssykdommer er nemlig en av vår tids største helseutfordringer.

Eat Move Sleep skal gjennom kunnskap inspirere folk til å spise sunnere, være mer i aktivitet, og få nok søvn og hvile. Dette er tre viktige elementer som bygger på hverandre. Ved å spise riktig er det lettere å være aktiv. Et aktivt liv gir bedre søvn. Når du er uthvilt er det lettere å unngå mat som ikke er bra for deg.

Generalsekretær i NFF Kjetil Siem mener NFF og fotballen kan utgjøre en viktig forskjell for folkehelsen med sine 375 000 aktive og 130 000 frivillige over hele landet.

– Det er viktig at vi følger opp prinsippene i EAT MOVE SLEEP i vår egen organisasjon. Folk skal merke en forskjell på trening, kamp og under cuper og turneringer. Mange klubber ønsker for eksempel å tilby sunnere alternativer i kiosker og det skal vi tilrettelegge for, sier Siem.

– EAT MOVE SLEEP er et tiltak som er godt egnet til å understøtte fotballaktiviteten i klubbene. Kunnskap om kosthold, fysisk aktivitet og søvn/hvile er viktig for prestasjonene i trening og kamp, og for å forebygge skader, fortsetter han.

Sammen med BAMA og EAT tar NFF et løft for folkehelsen, og legger samtidig et godt grunnlag for prestasjoner på fotballbanen.

Klikk her for å lese mer om Eat Move Sleep-prosjektet

Back To Top
Search