skip to Main Content

6.div: Lagets romsdaling snakker ut!

Bloddoping, Bernt Hulsker, opprykk og vipperekord. Vi presenterer lagets eneste romsdaling, Vidar Enge!

 

ENGE

 

Vidar Enge, her løftet av Eirik Jenssen, er på det nærmeste klar for MIL.

Enkelte har vært innom på prøvespill før de har forsvunnet videre til andre kunstgressjaktmarker, men en av de som snart er klar for den røde drakta er romsdalingen. Vi har tatt en prat med den 26-årige Borussia Dortmund-supporteren for å høre hvilke tanker han har gjort seg foran sesongen.

Hvilke klubber har du spilt for tidligere?

Vestnes Varfjell IL og Fosenlaget 

Hvilke posisjoner ser du for deg at du spiller i?

– Jeg har spilt både sideback og sentralt på midtbanen.

Hvorfor valgte du MIL?

Jeg ønsket meg til en klubb som i større grad en min gamle (Fosenlaget) består av jevnaldrende. Det at klubben er mye større er også en fordel i mine øyne, da blir det flere på trening, bedre treningsforhold og bedre stemning. Jeg har ingenting i mot å måtte slåss meg inn på laget, og ser frem til denne utfordringen. Det var forøvrig Rolf som rekrutterte meg og fikk meg til å komme på trening før jul. Og etter det har det gått slag i slag.

Hvilke forventninger har du til årets sesong?

Mine målsetninger for sesongen er at jeg selv fra en backposisjon skal kunne bidra med rikelig med målpoeng der fem poeng er minimumskravet for sesongen. For klubben sin del håper jeg at laget skal vise seg konkurransedyktig nok til å være en real utfordrer til opprykk.

Hvordan har du blitt mottatt i klubben?

– På tross av mitt opphav som romsdaling må jeg si at jeg har blitt godt mottatt i klubben! At det allerede er et sterkt sosialt miljø i klubben er veldig tydelig. Ser meget frem til å bli kjent med flere utover sesongen.

Du kommer jo fra et fylke som er mer kjent for å være grådige enn fotballtradisjonene, da regner vi med at du heller ikke gir fra deg ballen i særlig stor grad? Hverken til mot- eller medspillere?

– Jeg er født i samme strøk som både Kjetil Rekdal og Bernt Hulsker, så det er jo ganske logisk at det ikke er noe i veien med min selvtillit. Å drible bort vinger og backer har alltid vært i blodet hos meg, på samme måte som doping er det hos toppsyklister på sykkeltur i Frankrike. Dette har kanskje ikke vært så lett å se på treningene hittil i år, men formkurven er stadig stigende og jeg håper og tror at mye annet er i vente. Når det kommer til dette med sentringer til medspillere så ser jeg vel litt for ofte etter de perfekte gjennombruddspasningene. Og i skuddposisjoner hender det fort gjerne at jeg heller ser etter pasningsalternativ enn å sette ballen i mål selv.

Det ryktes at du enda ikke har meldt overgang. Er det noen andre tilbud du tygger på?

– Det stemmer forøvrig at for øyeblikket er overgangen ikke ferdigstilt, men dette kommer av min agents råd til meg om å avvente flere tilbud. Denne agent er forøvrig nylig sparket, så nå står jeg fritt til å signere det jeg vil.

Fortell om styrkene dine i fotballsko (ikke noe problem for en romsdaling, så han svarer ikke overraskende på sparket)?

– Løpskapasitet, arbeidsiver og pasningsfot.

Tre funfacts om vår nye rekruttering:

Min personlige trikserekord fra mange år tilbake er på 99. Denne har jeg tangert to ganger. Ikke tresifret altså.
På tross av at jeg som oftest har spilt defensive posisjoner har jeg scoret mål i alle sesonger jeg har spilt organisert fotball i.
Før jeg gjorde comeback i fjor sommer hadde jeg et opphold på 9 år fra fotball. 

Hvilken spiller på laget er det som kommer til å utmerke seg i sesongen 2013?
Nå er jeg fortsatt rimelig ny til klubben, og det er sikkert mange gode spillere jeg ikke har oversikt over ennå, men en spiller som jeg har hørt mye snakk om er denne Morten Norum.

34 - Kopi

PS! Klubben har ikke klart å komme i kontakt med fjorårets toppscorer Morten Norum for en kommentar. Noe som er like greit, siden han har minst like mye selvtillit som Vidar og ville blitt enda høyere på pæra.

Velkommen til klubben!

Back To Top
Search