skip to Main Content

Kjempen reiser seg

nyabra

Den nye Abrahallen er i ferd med å reise seg på tuftene av den gamle. Utover det er det ikke mye som minner om plasthallen som måtte gi etter for naturkreftene for snart to år siden.

Størst i landet
Hallen, som blir den største fotballhallen i Norge blir et etterlengtet tilskudd til arenaene som allerede finnes i kommunen. De strategiske mål er 80 x 120 meter, med en raftehøyde på 11 meter og helt til topps er det 20 meter. For de som kjenner til Bankhallen på Melhus, kan det nevnes at det går nesten tre slike i den nye Abrahallen.

Ferdig oktober/november
Malvik IL, som fører opp hallen sammen med RBK får et stort løft – både sportslig og økonomisk med ferdigstillelsen.
I månedsskiftet oktober/november skal det første sparket på ballen skje etter planen. Det skal være et møte med entreprenøren mot slutten av uke 26, og da vil en mer treffsikker dato kunne gis.

Fotballskole og Malvikcupen
Et av de første arrangementene som hallen huser er den tradisjonsrike fotballskolen til tidligere RBK-stjerne og malviking Bent Skammelsrud. Første dag er etter planen 29. oktober, så det er bare å håpe på at den planlagte fremdriften holdes. Informasjon og påmelding til skolen kan gjøres på skammelsrud.no.

En annen tradisjon som mange ser frem til å ta del i er Malvikcupen, som vil gå av stabelen for 33. gang i november – og endelig er den flunkende nye Abrahallen klar for å ta imot store og små fotballspillere.

Står på
Akkurat nå er 13-14 mann i full sving på området fra sju om morgenen til sju om kvelden, og det seks dager i uken. Utover det jobber elektrikerne nattestid for ikke å sinke byggeprosessen, så her står alle på for at alle fotballinteresserte malvikinger og rosenborgfamilien skal få tak over hodet før vinteren setter inn.

Hugaasgruppen er totalleverandør
Hugaasgruppen består av Ca 30 forskjellige selskaper, hvor ett av disse eier stålprodusenten i Litauen, og sammen med et annet av konsernets selskaper, Støren Stål AS har de produsert og levert hallen – og fører nå den opp.

– Roar Aarhaug er eier av Hugaasgruppen AS og driver prosjektet for Haugaasgruppen, og uten hans ukuelige tro på dette hadde vi ikke kommet i mål i år , sier Frode Forbord, Malvik Ils pådriver i prosessen. Han har på selskapets egen risiko startet forberedelsene og produksjon av modulene før alt formelt var på plass. Dette er vi svært takknemlig for, og vi kan nå begynne å telle dager til innflytningsfesten, avslutter Forbord.

Back To Top
Search